ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відпустили на волю підозрюваного у жорстокому вбивстві

Омелян Шевчук

|

Правоохоронців відпустили на волю підозрюваного в жорстокому вбивстві львів’янина, тіло якого виявили у мікроавтобусі «Сітроен» по вулиці Володимира Великого. Ймовірний убивця гуляє містом, бо суддя Франківського суду не обрав запобіжного заходу і оголосив перерву до понеділка, 17 вересня. Про це повідомила член поліцейської комісії із відбору кандидатів на посади поліцейських у патрульній поліції Львівської області Вікторія Балицька, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Підозрюваного у вбивстві 44-річного львів’янина, тіло якого знайшли в бусі на Володимира Великого 13 вересня, поліція знайшла, затримала, і на основі доказів оголосила підозру, але… змушена була відпустити. 40-річний підозрюваний, який був неодноразово судимий за важкі злочини, розгулює по місту. Бо суддя Франківського суду Василь Кузь не обрав запобіжного заходу і оголосив перерву до 14:00 понеділка… Як таке може бути, що людина, яка ймовірно вбила іншу людину, яка вже відбувала покарання за важкий злочин, просто пішла собі додому!? Оце гримуча суміш дивного законодавства і загадкових суддів», – повідомила Вікторія Балицька.

За її словами, поліція затримати підозрюваного не може, бо він не є заскочений під час здійснення злочину або відразу після нього. Тобто утримувати його – це означає незаконно позбавити волі.

«Вирахували і знайшли ймовірного вбивцю в п`ятницю. Через добу після вбивства. В п`ятницю суд не прийняв у слідчих клопотання про запобіжний, бо робочий день добігав кінця, а він ж у п`ятницю скорочений… Вчора поліцейські привели підозрюваного до суду, підозрюваний заявив, що йому погано, відвезли його до лікарні, там його оглянули лікарі, з’ясувалося, що з ним все ок, привезли його назад в суд… Але ця вся тяганина була тривалою в часі і коли підозрюваного привели назад до суду, суддя Кузь розглядати клопотання про арешт не став, а зробив перерву до понеділка… Які такі причини можуть бути щоб не визначити запобіжний для підозрюваного в вбивстві? Невже не предбачено варіантів для вихідних? Невже суддя не може побути на роботі на годину довше, якщо на кону справа вбивства? Підозрюваний ж може втекти, а якщо він когось вб’є до 14:00 понеділка? Хто за це відповідатиме?», – обурилася Вікторія Балицька.

Раніше Львівський портал повідомляв, що 13 вересня, близько 7.00 на оперативну лінію 102 надійшла інформація від перехожого про те, що на вулиці Володимира Великого, 63 у Львові у закинутому мікроавтобусі «Сітроен» на пасажирському сидінні виявлене тіло чоловіка без ознак життя. На тілі 44-річного львів’янина були виявлені сліди насильницької смерті.

Як стало відомо згодом, вбивство пов’язане з грошима. Підозрюваного було затримано.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *