ОСТАННІ НОВИНИ

На Знесінні розбудують Преображенську церкву

Наталя Дуляба

|

Виконавчий комітет Львівської міської ради дозволив розбудувати будівлю храму Преображення Господнього (Українська автокефальна православна церква), що на вул. Ковельській, 37, а також звести господарську споруду. Відповідні містобудівні умови та обмеження видав виконком сьогодні, 14 вересня, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Своїм рішенням виконком дозволив релігійній громаді добудувати до храму дзвіницю і каплицю. При цьому висота дзвіниці не повинна перевищувати 30 м, а каплиці – 15 м.

Зазначимо, що земельна ділянка площею 0,17 га, на якій знаходиться сьогодні храм Преображення Господнього, входить в історичний ареал Львова. Відтак громада повинна виготовити проектну документацію на підставі розробленого історико-містобудівного обґрунтування, а також погодити колір фасаду храму в управлінні охорони історичного середовища.

Так церква виглядає зараз

Храм Преображення Господнього на вул. Ковельській почали зводити у 1930-х роках. У ньому знаходиться Миклашівська ікона Божої Матері, реставрована у 1907 році. Вважають, що до неї свого часу молився навіть гетьман Богдан Хмельницький.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *