ОСТАННІ НОВИНИ

Власників вілли «Люсія» оштрафують на 170 тисяч гривень

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 11 вересня, адміністративна комісія при виконавчому комітеті Львівської міської ради наклала штраф у розмірі 170 тисяч гривень на власників вілли «Люсія», що на вул. Свєнціцького, 16. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, передає Львівський портал.

 

Як зазначив Андрій Москаленко, максимальний штраф комісія наклала за руйнування вілли, яка дотепер була пам’яткою архітектури місцевого значення.

Зазначимо, у листопаді 2017 року Львівська ОДА внесла віллу «Люсію» до переліку щойно виявлених пам’яток. А в лютому цього року Міністерство культури надало їй статус пам’ятки місцевого значення. Однак після цього ОСББ «Свєнціцького-16», якому належить будинок, подало позов до суду про скасування цих наказів.

ОСББ «Свєнціцького-16» хоче збудувати на місці вілли багатоповерховий житловий будинок. Втім у міській раді запевняють, що не дозволять це будівництво.

Нагадаємо, віллу «Люсія» у 1896 році збудував архітектор Іван Долинський. У радянський час приватну віллу перебудували під п’ять квартир, які з часом викупило ОСББ «Свєнціцького-16». Одним із засновників цього ОСББ є Ігор Скробацький, який є одним із співвласників ресторанів «Голодний Микола» та «Кумпель».

Зараз будинок на вул. Свєнціцького, 16 є практично знищений: у судових матеріалах є результати обстеження споруди від 2015 року, в яких зазначено, що на той час вже було знищено близько 69% будинку. Через це виникла загроза обвалу споруди.

Фото: 032

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *