ОСТАННІ НОВИНИ

У Перемишлянському відділі освіти виявили порушень майже на 380 тисяч

Олена Карп'юк

|

Під час ревізії відділу освіти Перемишлянської районної державної адміністрації за діяльність протягом 2015-2018 років виявили фінансових порушень на суму 373,7 тис. грн. Про це Львівському порталу повідомили у Державній аудиторській службі.

 

Серед виявлених фінансових порушень левову частку становили порушення, що призвели до втрат – 354,7 тис. грн. Із них 102,7 тис. грн – незаконно витрачені кошти загального фонду бюджету замість спеціального на придбання продуктів харчування для потреб дошкільних навчальних закладів. Це призвело до перевитрат загального фонду та накопичення  залишку коштів спеціальному фонду.

Ще понад 92,6 тис. грн відділ освіти витратив на опалення приміщень, переданих в оренду для надання послуг із харчування учнів. При цьому жодних рахунків орендарям для відшкодування вартості витрачених коштів не було пред’явлено.

Через завищення підрядними організаціями вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт витратили ще зайвих 80,7 тис. грн.

На виплату заробітної плати (із нарахуваннями) працівникам установ, підпорядкованих відділу освіти, зайво витрачено 59,1 тис. грн. Державні аудитори виявили випадки виплати зарплатні працівникам за час їх перебування на стаціонарному лікуванні, подвійну оплату праці працівників, що працювали за сумісництвом, завищення розміру надбавки за педагогічний стаж тощо.

Також аудитори виявили зайву сплату 19,6 тис. грн єдиного соціального внеску на заробітну плату працюючих інвалідів та низку інших фінансових порушень.

За допущені порушення на 8 посадових осіб відділу освіти складено протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 164-2 (ч.1) КУпАП. Про результати ревізії поінформовано Золочівську місцеву прокуратуру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *