ОСТАННІ НОВИНИ

Директора «Львівтеплоенерго» судитимуть за службову недбалість

Олена Карп'юк

|

Вчора, 20 серпня, завершено досудове розслідування стосовно депутата Львівської обласної ради, директора Львівського міського комунального підприємства «Львівтеплоенерго», якого підозрювали  у скоєнні службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівщини.

 

«Посадовець зобов’язаний був керувати підприємством та нести повну відповідальність за стан його діяльності. Проте він неналежно виконував свої службові обов’язки, чим завдав значних збитків територіальній громаді Львова»», – йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що всупереч вимогам регуляторних актів у сфері енергетики, не маючи законного права підписувати договори щодо постачання очолюваному підприємству 12 510 000 метрів кубічних природного газу, службовець все ж уклав такий договір.

Крім цього, керівник вказаного підприємства перерахував фірмі-постачальнику понад  3,2 млн грн тоді, як газ не доставили на підприємство.

Зараз триває ознайомлення підозрюваного та його захисника із матеріалами кримінального провадження, після цього обвинувальний акт скерують до суду.

У разі доведення вини, керівнику підприємства загрожує до 5 років ув’язнення, а також трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Додамо, що директором Львівського міського комунального підприємства «Львівтеплоенерго» є Степан Пакіж. Також Львівський портал повідомляв, що суд розглядає справу керівника «Львівтелпоенерго», який приховав свою квартиру.

Фото: Варіанти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *