ОСТАННІ НОВИНИ

У школах Львова перший дзвоник відбудеться 3 вересня

Наталя Дуляба

|

Через те, що 1 вересня цього року припадає на суботу, свято першого дзвоника у школах Львова вирішили провести в понеділок, 3 вересня. Про це сьогодні, 20 серпня, під час апаратної наради у Львівській ОДА повідомила керуюча справами виконкому міськради Львова Марта Литвинюк, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Перший дзвоник у школах Львова пройде 3 вересня. Також цього року школи необов’язково будуть проводити лінійки, ми стараємося вже від таких загальношкільних лінійок відходити», – розповіла Марта Литвинюк.

Як зауважила своєю чергою директорка департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій, цьогоріч дату проведення свята першого дзвоника приймає індивідуально педагогічний колектив школи.

«1 вересня припадає на суботу, а тоді йде подвійна оплата праці, тому здебільшого педагогічні ради приймали рішення, щоб починати навчальний рік із понеділка, 3 вересня. До прикладу, Стрий починає навчальний рік 3 вересня.

Якщо все-таки рішення приймають на користь1 вересня, то ми рекомендували, що це мають бути неформальні зустрічі, умовно кажучи лише свято. А уроки розпочинати з понеділка», – наголосила Любомира Мандзій.

Зазначимо, що цього року у перший клас на Львівщині підуть 30 282 учні. Загалом в області навчатимуться 280 457 учнів.

Як повідомляв Львівський портал, з 1 вересня стартує Нова українська школа. Тепер на дітей у молодших класах чекає зовсім новий підхід до навчання: малеча буде більше гратися, експериментувати та більше працювати у колективі. Таким чином освіта базуватиметься більше на вміннях та навичках. Детальніше про нововведення читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *