ОСТАННІ НОВИНИ

Школи Львівщини отримали 36 нових шкільних автобусів

Соломія Григор'єва

|

Сьогодні, 17 серпня, Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич передала у школи Львівської області 36 нових шкільних автобусів. Урочистості відбулись у Львові, на території «Львівської політехніки», передає кореспондент Львівського порталу.

Автобуси придбанні у межах виконання заходів на 2018 рік Програми розвитку освіти Львівщини на 2017-2020 роки. За результатами проведеної закупівлі у системі електронних торгів ProZorro, вартість автобусів склала 63 млн 680 тис гривень.

«Серце радіє, коли бачу ці нові автобуси. Ці автобуси мають принести дітям якіснішу освіту. І сьогодні у Львівській області створюються опорні школи, діти старшої школи повинні здобувати освіту в хороших кабінетах, з кваліфікованими вчителями і мати рівні можливості, незалежно від того, де вони народилися. Сьогодні вже створено 50 опорних шкіл у Львівській області.

Коли ми подивились на результати ЗНО, то діти із сільської місцевості саме на Львівщині показують найкращі результати серед інших областей. Це свідчить про те, що тут дбають про освіту. І цей крок, коли з програми на шкільні автобуси у Львівській області було витрачено 64 мільйони і лише одна частка (близько 50%) – це були державні гроші. Все інше було надано тут місцевим бюджетом. Вітаю усіх тих, кому вдалося це зробити, а також дітей та вчителів, які матимуть можливість доїжджати на навчання з комфортом і отримувати кращу освіту», – сказала Лілія Гриневич.

Нові автобуси отримали 17 районів, 11 ОТГ та 3 комунальні заклади обласного підпорядкування.

«Так, як третій рік поспіль крок за кроком збільшується заробітна плата, збільшується матеріально-технічне забезпечення в галузі освіти, скажемо чесно, так за роки  незалежності країни ще не було. І це правильно! Ми є горді того, що нас є кому захищати, але ми маємо бути горді з того, що нам сьогодні вже є що захищати. Це не просто автобуси, це дорога в майбутнє наших дітей, а отже і нашої держави», – зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

«Дуже важливо, щоб ці автобуси були поштовхом до того, що важко йде, важко дається, але ми в першу чергу повинні дбати про дитину, яка має навчатися в добрій школі. Це важкий процес , але автобуси поможуть нам зрушити питання з наповненням змістом опорних шкіл», – наголосив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *