ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині спіймали шістьох мисливців-порушників. Один із них був нетверезий

Наталя Дуляба

|

Рейдові групи, які стежать за законністю проведення полювань на пернату дичину, затримали на Львівщині шістьох порушників. Один із них перебував у стані алкогольного сп’яніння. Про це Львівському порталу повідомили у Державній екологічній інспекції Львівщини.

 

11-12 серпня рейди проводили у Дрогобицькому, Жидачівському, Городоцькому та Пустомитівському районах області, де й спіймали шістьох мисливців-порушників.

Як уточнив Львівському порталу начальник відділу тваринного світу Держекоінспекції Львівщини Микола Барабаш, станом на сьогодні, 14 серпня, на двох порушників вже винесли постанови. Також він зауважив, що інспектори біля Ходорова спіймали мисливця, який полював у стані алкогольного сп’яніння.

«Загалом наші рейдові групи затримали шістьох порушників правил полювання. На двох із них вже винесли постанови. Порушення в основному не були надто серйозними: хтось перейшов межі території, де дозволено полювати, хтось недотримався правил безпеки. Щодо інциденту із п’яним мисливцем, то його виявив наш громадський інспектор біля Ходорова. Він поводив себе агресивно, відмовився підписати адмінпротокол, тому ця справа наразі теж ще є на стадії розгляду», – розповів Микола Барабаш.

За його словами, у нетверезого чоловіка поліцейські вилучили мисливську рушницю. Всі адмінпротоколи на порушників склали за ч.1 ст. 85 КУпАП. Їм загрожує штраф до 1020 грн.

Зазначимо, документами, які дають на право полювання, для громадян України є:

  • посвідчення мисливця;
  • щорічна контрольна картка обліку добутої  дичини  і  порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита;
  • дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка);
  • відповідний дозвіл на право користування  вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання;
  • при наявності мисливської собаки паспорт на собаку.

Всі ці документи мисливець  зобов’язаний мати під час самого полювання, транспортування або  перенесення продукції полювання і пред’являти їх на  вимогу осіб, уповноважених здійснювати  контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *