ОСТАННІ НОВИНИ

Мер Дрогобича вимагає оголосити місто зоною екологічного лиха через сміття

Дарина Смеречанська

|

Міський голова Дрогобича Тарас Кучма звернувся до голови Львівської ОДА з проханням оголосити Дрогобич зоною екологічного лиха у зв`язку зі сміттєвою блокадою. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі міської ради Дрогобича.

 

Відповідне звернення він адресував губернатору 13 серпня під час селекторної наради  голови Львівської ОДА з головами міст обласного значення та головами районних державних адміністрацій.

«Злочинне угрупування, яке затіяло «тероризм» проти Дрогобича, втратило здоровий глузд. Ми не маємо права ставити під загрозу життя та здоров`я дрогобичан. Так більше тривати не може. У межах чинного законодавства Дрогобич має право розраховувати на підтримку з боку держави, оскільки впродовж півроку ніякої реакції не було», — резюмував міський голова.

Окрім цього, міський голова Дрогобича Тарас Кучма закликав правоохоронні структури Дрогобича притягнути до відповідальності так званих «невідомих осіб», які у суботу, 11 серпня, знущаючись з місцевих жителів, перекрили вул. Війтівська Гора сміттєвими барикадами.

Нагадаємо, 9 лютого місцеві жителі села Брониця перекрили дорогу до Дрогобицького сміттєзвалища, яке знаходиться поблизу села Брониця Спочатку повідомлялось, що мешканців збурив стан дороги Дрогобич-Самбір, і те, що ділянкою Нижанковичі -Стрий перестав їздити громадський транспорт. Проте маршрутки на цю дорогу, за інформацією Дрогобицької РДА, того ж дня запустили, а мешканці місце протесту не залишили.

Як інформують у мерії, блокада сміттєзвалища, незважаючи на рішення суду про її незаконність, триває до цього часу, відтак у місті склалася критична ситуація з вивезенням та захороненням сміття.

Львівський портал неодноразово писав про те, що Дрогобич потерпає від сміття. Під час прибирання сміття у контейнері виявили труп корови.

Також ми інформували про те, що у Дрогобичі хочуть будувати сміттєпереробний завод.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *