ОСТАННІ НОВИНИ

13 концертів та години гарної музики: сьогодні стартує Львівський органний фестиваль

Вероніка Рой

|

З 14 по 26 серпня в Органному залі проходитиме Восьмий міжнародний органний фестиваль та органна резиденція. На гостей чекають 13 концертів, майстер-класи та години гарної музики. Про це сьогодні, 14 серпня, під час прес-конференції розповів заступник директора органного залу Тарас Демко, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За його словами, на гостей фестивалю чекає багато яскравих вражень та емоцій.

«Для нас велика честь впродовж цілого року запрошувати відомих, молодих талановитих органістів з України та цілого світу. Наприкінці цього концертного сезону, ми вирішили організувати кульмінаційний органний проект – Львівський міжнародний органний фестиваль та органну резиденцію. На відвідувачів чекає 13 концертів від європейських та американських, українських органістів та органісток. Також будуть представлені цікаві програми, унікальні гості, які показуватимуть та демонструватимуть усі можливості нашого органу від найдавнішої музики до екстраавангардної музики ХХ століття», – розповів Тарас Демко.

Розпочнеться фестиваль вже сьогодні концертом органістки з Естонії Улли Крігул. Улла вчилася грі на фортепіано та органі в Естонії та Австрії.

«Я сьогодні відкриваю органний фестиваль і гратиму найкращі композиції естонських композиторів від періоду романтизму до сучасності. Найважливіша композиція, яку я гратиму, – акополіптична композиція написана моїм вчителем з Естонії. Ще одна композиція, яку я виконаю – це «Гімн голубому небу», вона  присвячена моїй доньці», – зазначила Улла Крігула.

Також у Львівському органному залі виступить композитор з Франції Томас Меллан.

«Я дуже щасливий, що мені дали можливість провести три концерти, оскільки однієї програми недостатньо, аби показати себе. Перша програма покаже нам, як орган пройшов шлях від барокового інструменту до інструменту, який може зімітувати оркестр. Друга програма показує той період світової і музичної історії, яким  я цікавлюся найбільше – це музика кінця 19 століття, а також музика Першої світової війни. Також ця програма містить українську прем’єру твору «Мессіана».  Останній твір моєї програми  – це симфонічний твір Сезара Франка, який показує, як в одній частині може з’єднатися чотири частини симфонії», – розповів Томас Меллан

З цінами та програмою  Львівського міжнародного органного фестивалю можна ознайомитися тут.

Фото та відео: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *