ОСТАННІ НОВИНИ

У Городоцькому районі місцевого депутата спіймали на спалюванні сухої трави

Наталя Дуляба

|

4 серпня у Городоцькому районі «на гарячому» спіймали депутата Суховільської сільської ради під час того, як він спалював сухостій. Про це сьогодні, 13 серпня, під час апаратної наради у Львівській ОДА повідомив директор Львівського обласного контактного центру Тарас Роп’яник, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Порушником виявився депутат Суховільської сільської ради Городоцького району. Зважаючи на те, що ця людина є небідна, його декларація є у вільному доступі, я просив би зробити це показовим випадком на всю область», – додав Тарас Роп’яник.

Як своєю чергою зазначив голова Держекоінспекції Львівщини Микола Маланич, як тільки поліція надасть всі необхідні матеріали, депутата оштрафують за порушення природоохоронного законодавства.

«Про цей випадок я знаю, зараз стоїть питання правоохоронних органів. Треба, щоб вони надіслали нам матеріали, оскільки на момент паління сухостою зверталися саме у правоохоронні органи. Тому отримавши їх, ми порушника запрошуємо до себе і притягуємо до адміністративної відповідальності», – запевнив Микола Маланич.

Зазначимо, відповідно до чинного законодавства за випалювання сухостою передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 170 до 340 грн для фізичних осіб і удвічі більше – для юридичних осіб.

Як повідомляв Львівський портал, Львівська ОДА зверталась до Уряду з пропозицією підвищити штрафи за самовільне спалювання сухої трави. Штраф для фізичних осіб хочуть встановити на рівні 680-1020 грн, а для юридичних – 1360-1700 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *