ОСТАННІ НОВИНИ

Синютка проведе розслідування через часті знеструмлення сіл на Львівщині

Наталя Дуляба

|

У Львівській ОДА з’ясовуватимуть, чому в населених пунктах області настільки часто зникає електроенергія, що це спонукає мешканців перекривати дороги. Доручення про проведення службового розслідування дав сьогодні, 13 серпня, голова Львівської ОДА Олег Синютка під час апаратної наради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Я досить довгий час це (вимкнення світла, – ред.) толерував, але вчорашній випадок змушує мене дещо по-іншому подивитися на проблему зникнення електроенергії під час різних стихійних і не дуже стихійних явищ. За офіційною інформацією, у Малих Підлісках світло зникло в суботу о 16:00 годині. Але як мене інформує голова Жовківської РДА, упродовж останніх кількох днів електроенергія там зникає постійно. Як вимкнули в суботу о 16:00 год., так ввімкнули в неділю. Через це люди вирішили висловити свою позицію шляхом ходіння пішохідним переходом, і лише о 14:00 год. вчора подачу світла відновили. Ми не можемо сидіти і робити вигляд, що нічого не сталося. Люди майже добу сидять без світла», – зазначив Олег Синютка.

За його словами, мешканцям села Малі Підліски ніхто не пояснював причини такого тривалого знеструмлення, а також не повідомляв орієнтовний час відновлення електропостачання. Відтак тільки після того, як вони заблокували дорогу, їм повернули світло.

Як своєю чергою зауважили представники ПрАТ «Львівобленерго», перерва у подачі світла до Малих Підлісок склала 22 години. Але про те, скільки загалом було відключень у Жовківському районі протягом цих вихідних, так і не сказали.

Водночас активісти під час наради заявили, що у Жовківському районі відбуваються регулярні знеструмлення, про які мешканців не повідомляють. Через перепад напруги у них часто виходить із ладу побутова техніка.

«З цього приводу створити комісію, яка буде розслідувати діяльність посадових осіб органів державної влади і місцевого самоврядування, а також роботу обленерго та їхнє реагування на ліквідацію неполадок на електромережах. Бо є халатність з боку обленерго та низька зарплата їхніх працівників і, відповідно, брак робочої сили», – підсумував Олег Синютка.

Результати службового розслідування щодо регулярних знеструмлень в області та діяльності службових осіб та роботи Львівобленерго повинні оголосити наступного понеділка.

Нагадаємо, вчора, 12 серпня, у селі Малі Підліски Жовківського району місцеві перекрили дорогу через тривалу відсутність електропостачання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *