ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські прикордонники затримали велику партію контрабанду цигарок

Олександр Косик

|

На Львівщині прикордонники запобігли контрабанді понад 20,5 тисяч пачок сигарет за допомогою мотодельтаплану. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі Львівського прикордонного загону.

 

Сьогодні вночі, 13 серпня, військовослужбовці Львівського прикордонного загону почули шум двигуна та за допомогою тепловізора зафіксували політ мотодельтаплану неподалік державного кордону. По даному факту відразу поінформували польських колег, аби запобігти правопорушенню по обидва боки кордону.

У ході подальших оперативних і пошукових заходів можливих правопорушників виявили на старій злітно-посадковій смузі біля населеного пункту Старий Порицьк, що у Волинській області. При наближенні мобільної групи прикордонників літальний апарат, який знаходився на смузі, відразу здійнявся в повітря. На місці охоронці кордону виявили двох громадян України разом з автомобілем литовської реєстрації. В транспортному засобі знаходилися 14 пакунків сигарет.

А під час подальших пошукових заходів спільно зі співробітниками Національної поліції, неподалік також виявили ще два покинутих автомобілі «УАЗ» та «Опель». У транспортних засобах знаходилось 9 пакунків із тютюновими виробами, одяг та шолом пілота.

Тютюнові вироби – а це понад 20,5 тисяч пачок сигарет, три автомобілі, речі осіб, які, скоріш за все, використовувалися у протиправній діяльності, передано представникам Національної поліції.

Стосовно двох затриманих осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 185-10 КУпАП, так як під час затримання вони спробували вдатися до втечі. Крім того, направлено повідомлення про виявлення ознак злочину за ст. 204 ККУ щодо незаконного виготовлення, зберігання, збуту або транспортування з метою збуту підакцизних товарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *