ОСТАННІ НОВИНИ

Супрун розповіла про шкоду від надмірного користування соцмережами

Дарина Смеречанська

|

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook розповіла про шкоду від надмірного користування соціальними мережами.

 

«Вже складно уявити життя без інтернету та соціальних мереж. Сьогодні вони – простір для поширення цікавих та інноваційних ідей, своєрідне місце «зустрічі» з близькими та друзями, які знаходяться за сотні кілометрів, та платформа, де ми дізнаємось про останні події. В соцмережах ми можемо вільно висловлювати думки, спілкуватись з однодумцями, ділитись корисною інформацією та в цілому відчувати себе частиною глобального ком’юніті», – зазначила вона.

І водночас зауважила, що від них також досить багато шкоди.

«Існує безліч досліджень, які підтверджують негативні ефекти від надмірного користування соцмережами. Як-от поява додаткового стресу, підвищення відчуття тривоги, погіршення настрою та навіть депресія. Більш того, до негативних наслідків відносять розвиток залежності, зниження самооцінки та порушення сну.

Тому, як наголосила Уляна Супрун, слід хоча б іноді відриватися від своїх ґаджетів та акаунтів в соціальних мережах.

«Пропоную зробити це зараз і негайно. Одразу після прочитання цього посту.:) Вимкніть сповіщення на телефоні, якщо є така можливість, та влаштуйте собі хоча б один день без постійних поглядів на екран телефону», – написала вона у Facebook.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *