ОСТАННІ НОВИНИ

Із фільму про Стуса вирізали згадки про Медведчука

Дарина Смеречанська

|

Із фільму «Стус» про відомого українського поета і дисидента зник епізод із згадкою про тодішнього захисника Василя Стуса у суді, а нинішнього олігарха та політика Віктора Медведчука. Про це на своїй Facebook-сторінці написав актор Геннадій Попенко.

 

«Проходячи кастинг на фільм «Стус», я читав сценарій до фільму. У ньому БУЛА сцена останнього суду над Стусом. Саме того суду, що його Стус та українська інтелігенція не визнавали, але адвокат Стуса, товариш Медведчук, визнав не лише суд, а й Стусову «провину». Хід справжнього адвоката-захисника. А потім було останнє заслання Василя Стуса, із якого він не повернуся. Український класик помер у радянському таборі лише за 6 років до здобуття Україною незалежності», – написав він.

За його словами, актори, які грають у фільмі, підтвердили, що сцени суду вже немає.

«Її прибрали зі знімального графіка, нікого не попередивши. Навіть такого персонажа, як Медведчук, у фільмі вже немає. Проте кастинг на нього був, актора було знайдено і він готувався до зйомок», – зазначив Геннадій Попенко.

«Зі слів учасників знімального процесу, – як він пояснив, – «продюсерам подзвонили з адміністрації Медведчука» і сказали, якщо вони хочуть дозняти картину, не хочуть провокацій, то потрібно прибрати сцену суду над Стусом».

Геннадій Попенко додав: «Він боїться, що його запам’ятають помічником катів, а не Мінським переговорником. Справа давніх років – це одне. Але зовсім інше – намагання повернути ці роки з її цензурою і дзвінками «зверху». Проковтнеться? Хіба можна мовчати, коли таке відбувається?».

Додамо, що інформацію про видалення сцен УП підтвердив продюсер стрічки Артем Денисов.

За словами Денисова, сцену з Медведчуком вирізали лише через питання хронометражу фільму.

Інформацію про дзвінок від імені Медведчука Денисов назвав фейком.

Фільм створює UM-GROUP Production за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *