ОСТАННІ НОВИНИ

У РНБО показали нову потужною українську зброю «Богдану»

Дарина Смеречанська

|

Україна має нову потужну зброю: мова йде про самохідну гаубицю «Богдана». Про це розповів Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, перебуваючи на Житомирському полігоні ЗСУ, передає прес-служба відомства.

 

За словами Секретаря РНБО України, зараз відбуваються випробування нової 155-мм самохідної гаубиці. «Її важливими характеристиками є висока мобільність, точність, дальність, а також висока швидкість ведення вогню», – наголосив він, додавши, що спеціальними боєприпасами гаубиця може вражати ціль на відстані до 60 кілометрів.

 

О. Турчинов також зазначив, що нова самохідна гаубиця «має натівський 155-мм калібр».

«Зброя такого калібру була відсутня в наших ЗСУ, її не було в радянській армії, її немає і в сучасній російській армії», – сказав Секретар РНБО України.

Він додав, що стандартам НАТО також відповідає як система управління гарматою, так і технологія її виготовлення – на українських оборонних підприємствах.

«Зброя отримала дуже гарне дівоче ім’я – «Богдана», і я раджу ворогам України добре запам’ятати його», – підсумував Секретар РНБО України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *