Турки інвестують в майже 12 млн в реконструкцію геріатричного пансіонату у Львові

Дарина Смеречанська

|

Сьогодні, 10 серпня, Львівська обласна рада підписала меморандум про початок ремонтних робіт у Львівському геріатричному пансіонаті з Турецьким агентством зі співробітництва та координації (ТІКА). Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОР.

 

Свої підписи під документом поставили керуючий справами Львівської обласної ради Валентин Харлов та координатор програми «ТІКА» в Україні Хаджи Байрам Болат.

Як поінформував Валентин Харлов, Львівська обласна рада та програма «ТІКА» спільно розпочали здійснювати реконструкцію двоповерхового приміщення Львівського геріатричного пансіонату (вул. Медової Печери, 71).

«Турецька програма ТІКА інвестує в геріатричний пансіонат маже 12 млн грн, а облрада вже виділила – 4,8 млн грн. Це великий інвестиційний проект, який передбачає повну реконструкцію: заміну вікон, дверей, інженерних мереж, проведення внутрішніх та зовнішніх оздоблювальних робіт, закупівлю ліжок, обладнання тощо. Ми щиро вдячні нашим партнерам за співпрацю!», – розповів Валентин Харлов.

Варто додати, що здати приміщення Львівського геріатричного пансіонату в експлуатацію планують до нового року. Він буде розрахований на 120 місць для осіб похилого віку.

Довідково:

Турецьке агентство зі співробітництва та координації (ТІКА) є державною структурою, підпорядкованою Раді Міністрів Республіки Туреччина, яка відповідає за координацію та надання міжнародної технічної допомоги.

ТІКА співпрацює через 58 координаційних офісів із більш ніж 170 країнами світу та здійснює допомогу з метою розвитку. ТІКА здійснює проекти та програми на території України з 1997 р.

Пріоритетним напрямом для ТІКА в Криму було сприяння інтеграції кримських татар, які повернулись до історичної батьківщини, у культурне, освітнє та економічне життя півострова.

У 2013 р. з метою реалізації проектів та програм по всій країні відкрито Координаційний офіс в Києві.

За період 1997 – 2017 рр. було впроваджено більш ніж 300 проектів загальним бюджетом, який перевищив 40 мільйонів доларів США.

У межах міжнародних домовленостей між Туреччиною та Україною ТІКА реалізує проекти, спрямовані на покращення освітньої та соціальної інфраструктури України, поліпшення умов праці в закладах охорони здоров’я, проекти із реставрації та водозабезпечення, посилення інституційних спроможностей державних органів та органів місцевого самоврядування тощо.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *