ОСТАННІ НОВИНИ

Мінприроди виділить 20 мільйонів на парк імені Любомира Гузара на Сокальщині

Олександр Косик

|

У Мінприроди розглянули створення національного природного парку “Надбужжя” імені Блаженнішого Любомира Гузара та будівництво еколого-просвітницького центру імені Блаженнішого Любомира Гузара, орієнтовною вартістю 20 млн гривень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

9 серпня у Міністерстві екології та природних ресурсів України відбулася нарада під головуванням заступника міністра Мінприроди України Василя Полуйка щодо створення НПП “Надбужжя” імені Блаженнішого Любомира Гузара.

Участь у нараді також взяв начальник управління охорони природних ресурсів та моніторингу департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Андрій Сенюк.

Під час наради розгянули питання необхідністі збільшення територій природно-зоповідного фонду в межах Сокальського району, майбутнє підпорядкування Парку, функціонування та його фінансування.

Василь Полуйко наголосив, що Парк має бути створений та підпорядкований Міністерству і вже в 2019 році Мінприроди планує виділити 20 млн гривень для функціонування Парку та будівництва еколого-просвітницького центру імені Блаженнішого Любомира Гузара в м. Великі Мости Сокальського району Львівської області.

Під час наради розглянули впровадження заходів з метою забезпечення гідрологічного балансу та збереження унікального верхового болота, яке знаходиться в межах ботанічного заказника загальнодержавного значення “Волицький” на території Хлівчанської сільської ради Сокальського району. Це болото займає площу 150га, є найбільшим у Львівській області, що збереглося у природному стані, та має ввійти в склад майбутнього Парку.

Участь у нараді від Сокальщини взяли: настоятель церкви УГКЦ Благовіщення Пресвятої Богородиці в м. Великі Мости Володимир Юськів, голова Сокальської районної ради Микола Пасько, керівник апарату Сокальської райадміністрації Віра Білець, голова Великомостівської ОТГ Ярослав Ройко, депутат Сокальської районної ради, редактор районного часопису Голос з над Бугу Василь Сорочук та депутат, голова постійної комісії з питань АПК, земельних відносин, екології, раціонального природокористування та розвитку сільських територій Сокальської районної ради Андрій Сенюк, лікар комунальної установи “Сокальської ЦРЛ” Олег Фенчин. Всі представники району висловили підтримку створення Парку в структурі Міністерства екології та природніх ресурсів України.

Лісівників на засіданні представляли заступник начальника управління – начальник відділу лісового господарства Держлісагенства України Василь Матейчик, перший заступник начальника управління Львівського ОУЛМГ Ярослав Целень, головний лісничий ДП “Рава-Руське лісове господарство” Михайло Музика, головний лісничий ДП “Радехівське лісомисливське господарство” Степан Андрейців.

Національний природний парк створюється з метою збереження, відтворення, ефективного та різнобічного використання природних комплексів та об’єктів, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *