ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія судитиметься з «АВЕ Львів» через захоплену землю для перевантажувальної станції

Наталя Дуляба

|

Львівська міська рада судитиметься з перевізником «АВЕ Львів» через самовільно захоплену земельну ділянку на вул. Північній, на якій компанія облаштувала свою сміттєву перевантажувальну станцію. Відповідне рішення сьогодні, 10 серпня, прийняв виконавчий комітет міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«До міськради звернулось управління Служби безпеки України з вимогою вжити негайних заходів стосовно недопущення надзвичайної ситуації на об’єкті транспортної інфраструктури – аеропорту «Львів». Мова йде про незаконного сміттєзвалища ТзОВ «АВЕ Львів» на вул. Північній, 1», – зазначила директорка юридичного департаменту Львівської міськради Гелена Пайонкевич.

Своїм рішенням виконавчий комітет міськради визнав неможливим функціонування перевантажувальної станції компанії «АВЕ Львів» на вул. Північній. Також мерія зобов’язала перевізника вивезти звідти все сміття до 31 серпня. І вже 1 вересня Муніципальна варта встановить на станції шлагбаум, аби унеможливити повторний завіз відходів.

Також міськрада звернеться в суд щодо самовільно захопленої ділянки компанією «АВЕ Львів» на вул. Північній.

Як повідомляв Львівський портал«АВЕ Львів» мало очистити свою перевантажувальну станцію на вул. Північній до кінця липня. Також у Львівській ОДА заявляли, що якщо компанія до кінця липня не очистить свою перевантажувальну станцію, то вона втратить частину ринку своїх послуг. Через бездіяльність «АВЕ Львів» оштрафували.

Про гори сміття, які «АВЕ Львів» не поспішає вивозити з вул. Північної, у Львові заговорили ще наприкінці березня.

Додамо, що у липні минулого року на перевантажувальній станції на вул. Північній також були купи сміття. Очистили її лише у вересні 2017 року.

А нещодавно екологи заговорили про те, що перевантажувальна станція «АВЕ Львів» створює небезпеку повітряному руху в районі злету та посадки літаків в аеропорту ім. Д. Галицького.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *