ОСТАННІ НОВИНИ

Фестивальний серпень. 9 найкрутіших заходів, які проведуть на Львівщині цього місяця

Соломія Григор'єва

|

Кожного року Львівщина проводить все більше фестивалів. Чимало заходів уже минуло, але серпень буде найбільш фестивальним місяцем літа, тому мешканців Львівщини запрошують на заходи. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Окрім того, на мешканців та гостей Львівщини до кінця літа чекають:

– фестиваль Woodstock Ukraine, відбуватиметься 09-11.08.2018р. на базі авіаційно-спортивного центру «Цунів». Фестиваль є традиційно безкоштовний і присвячений благодійності, розвитку волонтерського руху в Україні та волонтерам ВБФ «Серце до серця». Тут на відвідувачів чекають: виступи гуртів з України та Європи, майстер-класи, театральні постановки, спортивні змагання та багато іншого;

– Міжнародний фестиваль меду “Надбужанські медобори”  на території Олеського замку 12.08.2018. На фестивалі працюватиме мистецький майданчик   з концертною програмою найпотужніших колективів  Польщі, Бущини, та інших районів Львівщини. У “Містечку майстрів” майстер-класи з медоваріння, витинанки, гончарства, бісероплетіння, виставка пасічників Бущини;

– Український пісенний проект “Українська пісня” на території “Арена Львів” 18.08.2018 за участі 27 кращих виконавців, зокрема Піанобой, Воплі Відоплясова, Otorvald, Alyosha;

– Х ювілейний Zaxidfest – найбільший open-air фестиваль України 24-26.08.2018 відбуватиметься у с. Родатичі Городоцького району. Цьогоріч фестиваль  зустрічатиме понад 50 іменитих виконавців.

– I родинний фестиваль YAVORIV Family Day 24.08.2018 у  м. Яворів на літній сцені РНД «Сокіл» під гаслом “Щаслива родина – сильна Україна”, у межах якого проходитиме і Фестиваль Яворівської забавки та гастро-тур яворівських смаколиків. (Свято Вареника). На гостей чекають майстер-класи, конкурси, вікторини, ігри та презентації. На фестивалі кожен гість від 0 до 100 років зможе знайти для себе цікаві активності.

– Міжнародний фестиваль народної та сучасної пісні і танцю «За двором» 25.08.2018 Буський р-н с. Задвір’я. У програмі фестивалю – майстер-класи для дітей та дорослих (декупаж, американські гірки, аквагрим), козацькі забави зі справжнім козаком: перетягування канату, стрибки в мішках, армреслінг, поїдання пирогів, смуга перешкод, частування від місцевих ґаздинь кулішем, концертна програма. Зірки фестивалю: Орест Прус, кавер група  Full House.

–   IV обласний фестиваль “Гомін Лемківщини” 25-26.08.2018
Пустомитівський р-н, с. Зимна Вода. У програмі фестивалю – концерт за участі  близько 50 відомих виконавців Сербії, Польщі, Словаччини, Львівщини, Тернопільщини та Івано-Франківщини. На гостей чекатиме найкраще виконання лемківської пісні і танцю, спортивні і дитячі забави, всі охочі зможуть постріляти з лука, пострибати в мішках, запалення найбільшої ватри в Україні.

– ІІ Фестиваль “Горбо Гори” 25-26.08.2018 поблизу села Хоросно Пустомитівського району. У програмі фестивалю – ярмарок регіональної продукції “Добрі традиції Галичини”, майстер-класи, тест-драйви автомобілів та виставка сільськогосподарської техніки, гастро-презентації української кухні, виступи творчих колективів району, а також агросмаколики, шоу дронів, презентація обладнання сільськогосподарської техніки, зоокуток для найменших, гастропрезентація регіональної кухні.

– Етно – фестиваль у садибі Франків 26.08.2018 Державний історико-культурний заповідник “Нагуєвичі”. У програмі фестивалю – майстер-класи із соломоплетіння, віночкоплетіння, майстер-класи гончарства, ручної ліпки, розмальовок та декорування виробів, концертна програма за участі колективів Львівщини, а також Давньоруська військово-історична локація “Захар Беркут”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *