ОСТАННІ НОВИНИ

На Грибовицькому сміттєзвалищі не проводять протиаварійні роботи. Доповнено

Наталя Дуляба

|

Незважаючи на те, що компанію, яка має проводити першочергові протиаварійні роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі, визначили ще у травні, на полігоні їх дотепер не виконують. Про це сьогодні, 9 серпня, йшлося під час засідання Львівського прес-клубу щодо рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, передає кореспондент Львівського порталу.

 

У відповіді ЛКП «Збиранка» на інформаційний запит Львівського прес-клубу йдеться про те, що першочергові протиаварійні заходи на Грибовицькому сміттєзвалищі сьогодні не здійснюють, незважаючи на те, що ще в травні був відомий переможець тендеру – ТзОВ «Будівельна компанія «Сучасні будівельні рішення».

«Роботи щодо реконструкції полігону ТПВ м. Львова у с. Великі Грибовичі Жовківського району Львівської області в об’ємі першочергових заходів із попередження надзвичайних ситуацій, ліквідації негативних наслідків аварії на землях Малехівської сільської ради не розпочато. ЛКП «Збиранка» протягом 2018 року не заплатило ТОВ «БК «Сучасні будівельні рішення» жодних коштів», – йдеться у відповіді ЛКП «Збиранка».

Згідно з документом, компанія «Сучасні будівельні рішення» мала виконувати такі роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі:

  • 1 – 20 червня – підготовчі роботи;
  • 21 червня – 20 липня – запобіжна місткість;
  • 1 червня – 21 вересня – система дренажу;
  • 16 липня – 31 серпня – система збору фільтрату.

«Тобто тендер виграно, угода укладена, є календарний план робіт та їхній кошторис, але нічого не робиться. Чому нічого не робиться, директор ЛКП «Збиранка» пан Пугач на це відповіді не дав. А за цим тендером «Сучасні будівельні рішення» до грудня 2018 року мають виконати всі роботи і забрати свої гроші – 22 мільйони гривень. А потім буде новий тендер на проведення нових протиаварійних робіт, і знову на це піде купа грошей», – зазначив керівник медіапроектів Львівського прес-клубу Роман Шостак.

Львівський портал зв’язався з директором ЛКП «Збиранка» Віталієм Пугачем, аби дізнатися, чому на Грибовицькому сміттєзвалищі сьогодні так і не проводять протиаварійні роботи. Однак він відмовився надавати будь-які коментарі та запропонував звернутися у прес-службу Львівської міськради, аби там «знайшли того, хто зможе прокоментувати» цю ситуацію.

Як пояснив Львівському порталу заступник міського голови Львова з питань ЖКГ Сергій Бабак, сьогодні на Грибовицькому сміттєзвалищі тривають підготовчі роботи до протиаварійних заходів. А щодо вищезгаданої офіційної відповіді на запит Віталія Пугача, то Сергій Бабак зауважив, що «він має свій рівень відповідальності».

«Дозвіл на виконання робіт ми отримали тільки минулого тижня. Вже в вівторок почала працювати техніка, підвозиться глина, працює екскаватор у зоні зсуву, де будуватиметься дамба. Орієнтовно місяць потрібно, щоб виконавець робіт, ця компанія, яка виграла тендер, («Сучасні будівельні рішення», – ред.) розмістила замовлення на поставку бетонних плит та інших конструкцій, щоб зробити дорогу під дамбою до тієї частини полігону, де був зсув. Тому зараз вже замовлені плити, щоб побудувати дорогу, якою поїдуть машини будувати дамбу. Зараз йде період підготовчих робіт… Це – складний об’єкт, висока категорія складності. І першочергово треба прокласти дорогу з бетонних плит», – зазначив Сергій Бабак.

Також він запевнив, що до кінця 2018 року компанія встигне виконати всі заплановані протиаварійні роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі.

«В мене абсолютно нема сумніву, що вони це все зроблять. А коментарі тих активістів, ґрантоїдів, я вважаю недоречними», – додав Сергій Бабак.

Згідно з даними бізнес-сервісу YouControl, ТзОВ «Будівельна компанія «Сучасні будівельні рішення» зареєстрована у Києві. Її засновницею є Наталія Мартиросян.

Основний вид діяльності компанії вказаний як будівництво житлових і нежитлових будівель. При цьому ТзОВ «Будівельна компанія «Сучасні будівельні рішення» має ряд ліцензій, зокрема на діяльність, пов’язану зі створенням об’єктів архітектури, на висотні та підземні роботи.

Розмір статутного капіталу ТзОВ «Будівельна компанія «Сучасні будівельні рішення» становить 50 тисяч гривень.

Нагадаємо, недавно активісти звинуватили чиновників міськради Львова у маніпуляціях із документами щодо рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.

Детальніше про те ситуацію із Грибовицьким сміттєзвалищем, а також про те, що там відбувається протягом останніх двох років, читайте у матеріалі «Два роки безкарності».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *