ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині згоріла старовинна дерев’яна церква

Олександр Косик

|

У Миколаївському районі вогнеборці ліквідували пожежу в старовинній дерев’яній церкві. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДСНС України у Львівській області.

 

Вчора, 5 серпня, о 14:34 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в селі Велика Горожанна Миколаївського району в церкві «Введення в Храм Пресвятої Богородиці» УГКЦ. Церква дерев’яна, площею 125 кв. м, висотою 15 м, 1798 року забудови, являється пам’яткою архітектури місцевого значення. Під час виникнення загорання церква була зачиненою, людей усередині не було.

Складність гасіння пожежі полягала у швидкому поширенні вогню дерев’яними конструкціями будівлі. На момент прибуття вогнеборців пожежа поширилася на значну площу, й охопила більшу частину будівлі. Внаслідок пожежі відбувся обвал двох куполів церкви.

Завдяки оперативним діям вогнеборців та своєчасному залученню сил і засобів, вдалося врятувати церкву від знищення вогнем, та не допустити перекидання вогню на поруч розміщену дзвіницю.

Пожежу локалізували о 16:25 та ліквідували о 17:18. Внаслідок пожежі вогнем знищено церковний інвентар та майно на площі 90 кв.м, 3 куполи та дерев`яні перегородки на площі 50 кв.м, а також пошкоджено внутрішні дерев`яні стіни на площі 125 кв.м.

До ліквідації пожежі залучили 29 рятувальників та 7 одиниць спецтехніки. Причина виникнення пожежі встановлюється. Внаслідок події ніхто не постраждав.

Фото: ДСНС
Відео: VARTA1 і ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *