ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янам нагадують, як правильно сортувати сміття

Наталя Дуляба

|

Мешканців Львова та області закликають правильно сортувати сміття. Про особливості розділення твердих побутових відходів Львівському порталу повідомили в ЛКП «Зелене місто».

 

Два золоті правила сортування сміття:
– сировину потрібно збирати та сортувати лише чисту (перед викиданням у контейнер з неї потрібно усунути усі залишки їжі, напоїв та жиру);
– упаковки потрібно максимально ущільнювати, щоб займали менше місця.

Яку вторсировину можна відсортувати, а яке сміття потрібно викидати в загальний контейнер:

  • Папір. В окремий контейнер складаємо: офісний папір, картон, зошити, альбоми, листівки, газетну та журнальну продукцію. В загальний контейнер – серветки, одноразові стаканчики та картонну поверхню, що забруднена їжею та жиром.
  • Скло. В окремий контейнер кладемо: пляшки з-під напоїв, косметики та ліків. В загальний контейнер – кришталь, жаростійке та ударостійке скло.
  • Метал. В окремий контейнер – алюмінієві та консервні бляшанки, металеві кришки.
  • Пластик. Відсортовуємо пластик з маркуванням №1 (PET), №2 (HDPE), №4 (LDPE), №5 (PP). А в загальний контейнер викидаємо: пластик із маркуванням №3 (PVC), №6 (PS), №7 (other) та упаковку, яка не має коду переробки органіка.

Окремо збираємо харчові рештки, листя, траву, гілки. Також у загальне сміття не модна викидати tetra pak, електронні відходи, батарейки, акумулятори, одяг належного стану, великогабаритні відходи (шафи, ліжка ітощо).

Як повідомляв Львівський портал, з 1 серпня на вул. Жовківській, 18 запрацював майданчик для збору негабаритних дрібних будівельних відходів та вторсировини. Такі відходи можна здати безкоштовно протягом наступних трьох місяців.

Також протягом серпня використані батарейки і лампи можна приносити до екобуса. Із графіком його стоянок на цей місяць можна ознайомитися тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *