ОСТАННІ НОВИНИ

За Програмою енергозбереження мешканцям області відшкодували майже 8 мільйонів

Омелян Шевчук

|

За перше півріччя 2018 року за Програмою енергозбереження для населення Львівщини жителям області відшкодували 7,8 млн гривень. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА.

 

За даними відомства, минулого тижня відшкодували 204 тисячі гривень. Загалом на реалізацію програми у 2018 році в бюджеті передбачили 15,9 млн гривень.

Як відомо, у межах Програми мешканці області отримують кредити на впровадження енергозберігаючих заходів з відшкодуванням 5%-15% річних відсоткової ставки  з обласного бюджету.

Окрім цього, в області реалізують 23 районні та міські програми енергозбереження. Відтак, скориставшись цими програмами мешканець може фактично не сплачувати відсотки за користування кредиту, а лише повертати тіло кредиту.

Додамо, що для розвитку відновлювальної енергетики на Львівщині  за рахунок коштів обласного бюджету здійснюється відшкодування 10% тіла кредиту для мешканців на встановлення приватних сонячних електростанцій. На ці цілі в обласному бюджеті передбачили 2 млн гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *