ОСТАННІ НОВИНИ

Особам, які незаконно вирубали майже 5 га лісу, загрожує до 5 років тюрми

Олександр Косик

|

Особам, що завдали лісогосподарському підприємству збитків на понад 3,8 млн грн, загрожує 5 років ув’язнення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

 

На підставі матеріалів контролюючих та правоохоронних органів, цьогоріч, 20 липня, прокуратура Львівської області внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом службової недбалості службовими особами одного із підприємств лісового господарства, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України.

Вказані особи належно не виконували свої обов’язки, а тому задали тяжких наслідків.

Встановлено, що правопорушники упродовж 2017 року видали лісорубні квитки на проведення рубки лісу категорії «Розчистка лісової дороги» на площі приблизно 4,9 га, об’ємом ліквідної деревини 545 кубічних метра.

Водночас, за результатами проведення позапланової перевірки додержання суб’єктом господарювання вимог чинного законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища з’ясувалось, що рубка «Розчистка лісової дороги» проводиться на існуючій квартальній просіці, ширина якої становить 2 м.

Лісова дорога в місці проведення рубки в матеріалах лісовпорядкування не значиться, лісогосподарський захід «розчистка лісової дороги» не запроектований, а отже вид рубки – «Розчистка лісової дороги» призначена вздовж неіснуючої дороги та ведеться фактично в лісовому масиві.

Внаслідок проведення вищевказаної рубки покрита лісом площа безпідставно зменшилась на 4,9 га.

Усе це що спричинило тяжкі наслідки та завдало збитків підприємству на суму 3,8 млн грн.

На даний час у зареєстрованому кримінальному провадженні триває досудове розслідування, яке доручено здійснювати слідчим Нацполіції Львівщини.

Згідно чинного законодавства, у разі доведення вини зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *