ОСТАННІ НОВИНИ

До кінця липня учасникам АТО на Львівщині куплять п’ять квартир

Олена Карп'юк

|

Станом на сьогодні, 23 липня, на умовах співфінансування сім’ям учасників АТО вже придбали три квартири. Ще двом бійцям житло придбають впродовж наступного тижня. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Придбати житло на  умовах співфінансування  можуть:

1) члени сімей Героїв Небесної Сотні (батьки, дружина),

2) учасники Операції Об’єднаних сил:

– на утриманні яких є діти з інвалідністю,

– особи з інвалідністю внаслідок війни ІІІ групи (на яких не поширюється дія Постанови Кабінету Міністрів України від 19.10.2016 №719),

– матері, батьки, опікуни, які мають на утриманні 4-ох і більше дітей;

– особи, які потрапили в складні життєві обставини (довготривала хвороба членів сім’ї, відсутність роботи з поважних причин тощо);

– учасники бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції та є внутрішньо переміщеними особами.

Закупівля житла здійснюється таким чином: власні кошти покупця житла мають становити не більше 50% від розрахункової вартості житла, кошти місцевого бюджету – не менше 25% від розрахункової вартості житла (з міського бюджету м. Львова становить не менше 40% розрахункової вартості житла), кошти обласного бюджету – не більше 25% від розрахункової вартості житла (для м. Львова – не більше 10 відсотків розрахункової вартості житла).

Для цього зазначені категорії громадян мають перебувати на обліку за місцем проживання як такі, що потребують поліпшення житлових умов.

Зазначимо, на Львівщині на 2018-2020 роки для придбання житла для учасників Операції Об’єднаних сил та родин Героїв Небесної Сотні на умовах співфінансування виділили понад 9,7 млн грн.

Як повідомляв Львівський портал, учасникам АТО виділять із бюджету області майже 6 млн грн соцдопомоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *