ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині прикордонники затримали контрабандиста бурштину

Олександр Косик

|

На кордоні з Польщею співробітники Держприкордонслужби завадили спробі вивезення з України «сонячного каміння». Його потай намагався провезти у панелі приладів своєї автівки громадянин України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі  Держприкордонслужби України.

 

В пункт пропуску «Угринів», що у Львівській області, українець сьогодні прибув автомобілем «Рено» іноземної реєстрації. При цьому для проходження контролю чоловік обрав смугу руху «зелений коридор», тим самим показуючи, що не має заборонених для перевезення речей.

Однак охоронці завчасно мали попередню інформацію, яку отримали оперативні співробітники прикордонного відомства, про можливе переміщення бурштину.

Тож транспортний засіб 34-річного жителя Львівської області прикордонники Львівського загону разом з представниками фіскальної служби вирішили перевірити досить ретельно використовуючи технічні засоби контролю. Як результат, в панелі приладів автомобіля виявили сховок. Він був заповнений пакунками з необробленим камінням бурштину.

Загалом українець планував перевезти в сусідню країну 5 кг «сонячного каменю». Наразі знахідку вилучили для проведення експертизи та встановлення вартості. Крім того, чоловік втратив свій автомобіль, як засіб незаконного переміщення товарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *