ОСТАННІ НОВИНИ

Міністерство інфраструктури від сьогодні бере під жорсткий контроль усіх перевізників

Олександр Косик

|

Сьогодні, 21 липня,  розпочинається контроль силами Нацполіції та транспортної інспекції усіх перевізників. У разі, якщо ліцензія на комерційне перевезення пасажирів відсутня, транспортний засіб буде конфісковано. Про це повідомив глава Мінінфраструктури Володимир Омелян за підсумком нарад з МВС, Нацполіцією, Мінекономрозвитку, Укртрансбезпекою та представниками асоціацій автобусних перевізників, передає УП.

 

“Якщо є ліцензія, але автобус незаконно переобладнаний з вантажного на пасажирський – перевізник позбавляється ліцензії і сплачує 17 тисяч гривень штрафу”, – зазначив глава МІУ.

Також Омелян додав, що з легальними перевізниками досягнуто домовленості про те, що з 1 серпня буде запроваджено електронний кабінет перевізника, до якого матиме доступ сама компанія, трансінспекція та Нацполіція і в якому реєструватиметься уся інформація щодо перевізника, його ліцензій, маршрутів, штрафних балів тощо.

“З 1 січня 2019 року введемо gps tracker, електронний квиток та тахограф або його аналог. Готуємо пропозиції щодо державного сприяння з оновлення парку автобусів”, – додав міністр.

Омелян підкреслив, що з боку глави уряду Володимира Гройсмана відомство має “повну підтримку”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *