ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові з’явиться новий житловий комплекс

Наталя Дуляба

|

Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив детальний план території, обмеженої вул. Замарстинівською, вул. Cхідною, вул. Квітовою, вул. Р. Дашкевича, який передбачає будівництво житлового комплексу на місці складів та цеху з виробництва пластикових вікон. Відповідне рішення сьогодні, 20 липня, прийняли під час засідання виконкому, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Згідно з затвердженим проектом детального плану території, на двох суміжних ділянках, площею понад 2 га, що на вул. Замарстинівській,76 та на вул. Половинній, 4, будуватимуть багатоквартирні житлові будинки.

Для того, щоб зводити тут нове житло, у міськраді Львова змінили цільове призначення землі з земель підприємств переробної, машинобудівної промисловості на землі для будівництва і обслуговування багатоквартирних будинків з об’єктами комерційно-громадської інфраструктури.

Також під багатоповерховими будинками передбачений підземний паркінг на 420 місць. А існуючий адміністративний будинок планують реконструювати під дитячий дошкільний заклад на 80 місць.

На засідання виконкому прийшли мешканці вул. Узбецької, яка входить у територію затвердженого детального плану. Вони заявили, що не погоджуються з розробленим детальним планом, проти майбутнього будівництва вони зібрали 40 підписів.

«Мешканці вул. Узбецької не знали про проведення громадських слухань, не погоджуються зі змінами до детального плану території. Нашою вулицею хочуть облаштувати проїзний шлях. Наші будинки знаходяться в аварійному стані, мають тріщини у стінах. На нашій вулиці розташований дитмайданчик, проїзд . Комунікаційні канали – у поганому стані, проїзна частина не призначена для вантажної техніки. Вимагаємо перенести розгляд питання і створити виїзну комісію для узгодження з мешканцями проблемних питань», – розповіла мешканка вул. Узбецької.

У членів виконкому виникли сумніви щодо підстав, за якими львів’яни вирішили, що комунікації на вул. Узбецькій не витримають майбутніх робіт. Водночас в управлінні архітектури та урбаністики жодних заперечень чи зауважень не було, відтак виконком погодив детальний план території, обмеженої вул. Замарстинівською, вул. Cхідною, вул. Квітовою, вул. Р. Дашкевича.

Зазначимо, громадські слухання щодо розроблення цього детального плану території у Львові тривали з 13 січня по 5 лютого цього року.

Як повідомляв Львівський портал, власником цих земельних ділянок є ТзОВ «Динамо – Інвест». Згідно з даними бізнес-сервісу Youcontrol, власниками ТзОВ «Динамо-Інвест» є Олег та Олена Верлінські, керівник – Микола Гришков. Основний вид діяльності компанії вказаний як надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *