ОСТАННІ НОВИНИ

У червні 47% випадків, пов’язаних з дестабілізацією ситуації в країні, зафіксовано у Львівській області

Вероніка Рой

|

У червні в Україні зафіксовано більше 450 подій направлених на дестабілізацію ситуації всередині країни. Найбільше випадків  зафіксовано у Львівській області. Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

 

«Лише у червні зафіксовано більше 450 подій, які свідчать про поляризацію настроїв в суспільстві, неконтрольоване використання зброї для вирішення конфліктів та паплюження історичних пам’яток. Багато таких випадків одразу підсилюються та поширюються російськими ЗМІ, що є одним із методів ведення гібридних конфліктів, спрямованих на дестабілізацію українського суспільства», – йдеться у повідомленні МТОТ.

У відомстві повідомляють, що  у Львові впродовж червня надійшло 211 електронних повідомлень та викликів про закладення вибухових пристроїв за різними адресами міста. Псевдомінування має масовий характер, іноді поліція отримує повідомлення про мінування кожні 2-3 години. При чому більшість повідомлень про замінування надходили з  території Російської Федерації. Головна ціль  таких повідомлень – виведення з ладу великих об’єктів з масовим перебуванням людей (бізнес-центри, ТРЦ, кінотеатри та ін.), сіяння паніки серед населення, формування почуття страху, незахищеності у власній державі та громаді. Схожа ситуація відбулася у Харкові 42 неправдивих виклики про замінування та м. Київ – 12 викликів.

Також спостерігається велика кількість випадків  використання нелегальної зброї, її розповсюдження, а також фактів насильства з використанням такої зброї. Вказане мало місце у більшості областей України, зокрема у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Луганській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Київській, Запорізькій, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській та Харківській областях (70 випадків).

За даними моніторингу, в червні найбільша кількість випадків, що можуть дестабілізувати ситуацію в українському суспільстві зафіксована у Львівській (47%), Харківській (12%), Київській та м. Київ (7%), Луганській (4%), Донецькій (4%) та Одеській (4%) областях.

Раніше Львівський портал повідомляв, що працівники СБУ з’ясували, що хвиля псевдомінувань, яка останнім часом накрила Львів, – з Росії.

Фото: МТОТ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *