ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни долучились до всеукраїнської акції підтримки безпритульних тварин

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 20 липня, біля Ратуші відбувається Всеукраїнська акція «Україна — не живодерня». У зв’язку із чисельним вбивством безпритульних тварин у Миколаєві, по всій Україні відбудуться акції зоозахисників проти безкарності живодерів. Про це з місця події передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Цей пікет організований зоозахисниками України, він пройде у Києві, Львові, Одесі, Дніпрі, Сумах, Охтирці, Івано-Франківську, під гаслом „Україна — не живодерня“. Пікет є наслідком того, що в Миколаєві цими вихідними було евтаназовано та піддано кремації майже сто тварин: 60 дорослих і 35 цуценят. Оскільки в Україні не практикуються такі речі, як масові евтаназії, і це доволі такий серйозний виклик зоозахисту і взагалі для обраного вектору України щодо гуманного регулювання чисельності безпритульних тварин. Тому власне ці організації хочуть закликати місцеві влади до підтримки гуманного рішення по безпритульних тваринах, щоб місцеві контролюючі органи активно розслідували питання жорстокого поводження з тваринами і щоб були зафіксовані ті страшні речі, які скоюють певні особи, щоб цих людей все-таки чекала відповідальність за дії, які вони чинять», — розповіла директор ЛКП «Лев» Оксана Кошак.

«У Миколаєві усипили 150 безпритульних тварин, на залізничній станції у Кривому Розі також усипили собак, вони помирали в муках, на Полтавщині гусей «загнали» джипом. Якийсь суцільний сплеск агресії йде від людей. Ми не можемо мовчати, ми повинні захистити беззахисних тварин від людської безвідповідальності», – розповіла учасниця акції львів’янка Мирослава.

Також протестувальники наголошували, що в Україні терміново потрібно ввести на законодавчому рівні відповідальність за домашніх улюбленців.

«Українці повинні розуміти, що, беручи собі тваринку, вони не можуть її потім просто так вигнати на вулицю, вони зобов’язані про них дбати, в першу чергу – стерилізовувати», – додала львів’янка Світлана.

Сьогодні також мешканці Києва, Львова, Одеси, Дніпра, Івано-Франківська, Житомира, Сум, Охтирки одночасно зберуться біля своїх мерій із трьома вимогами:

  1. Припинити масове вбивство безпритульних тварин у Миколаєві та інших містах;
  2. Покласти край бездіяльності поліції, судів та органів влади у питаннях захисту тварин;
  3. Покарати живодерів.

Як повідомляв Львівський портал, у квітні цього року Верховна Рада провалила голосування за законопроект №6598 проти жлрстокого поводження над тваринами. Він  мав би заборонити і посилити кримінальну відповідальність за вбивство та каліцтво тварин, утримання ведмедів та інших хижаків в ресторанах і готелях, фотопослуги із тваринами в населених пунктах, жебрацтво із тваринами, викидання тварин на вулицю та інше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *