ОСТАННІ НОВИНИ

«Ваш родич у поліції, треба заплатити»: судитимуть шахрая, який видавав себе за поліцейського

Юлія Шпак

|

Судитимуть 39-річного львів’янина, який видавав себе за поліцейського та видурював у людей похилого віку гроші. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

 

За процесуального керівництва Стрийської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування стосовно раніше судимого 39-річного львів’янина, який підозрювався у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.190 (шахрайство), ч.1 ст.353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи, поєднане із вчиненням будь-яких суспільно небезпечних діянь) КК України.

«Шахрай телефонував із свого мобільного телефону на номери стаціонарного зв’язку переважно до людей похилого віку та представлявся правоохоронцем. Під час телефонних розмов лиходій запевняв цих осіб, що їхній родич начебто вчинив ДТП і знаходиться у відділенні поліції, а для того, щоб його звільнити, потрібна грошова винагорода. Свої «послуги» обвинувачений оцінював від 23 до 90 тис грн. Загалом, зловмиснику вдалось видурити майже 205 тис грн.», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що чоловік вже відбув покарання за вчинений розбій, проте у жовтні 2017 року продовжив свою злочинну діяльність.

На даний час обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до Стрийського міськрайонного суду для розгляду по суті.

Довідково: санкція інкримінованих статей передбачає до 3 років позбавлення волі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *