ОСТАННІ НОВИНИ

Утворення Лопатинської ОТГ саботують у Львівській ОДА?

Дарина Смеречанська

|

Лопатинський селищний голова Олег Микитин звернувся до Президента та Прем’єр-міністра України через саботаж об’єднання Лопатинської ОТГ. Питання «зависло» у Львівській ОДА і для її утворення ніяк не призначать вибори, хоча Лопатинською селищною радою, Хмільнівською, Березівською, Нивицькою, Кустинською сільськими радами Радехівського району були прийняті всі необхідні рішення про добровільне об’єднання у тергромаду з адміністративним центром у селищі Лопатин. Про це йдеться у відповідному листі селищного голови до перших осіб держави, який є в розпорядженні Львівського порталу.

 

Як зазначив Олег Микитин, процес об’єднання у Лопатинську ОТГ запустили ще на початку 2017 році і для цього були проведені зустрічі з громадськістю та роз’яснювальну роботу серед населення.

«Лопатинською селищною радою, Хмільнівською, Березівською, Нивицькою, Кустинською сільськими радами Радехівського району (що становить 70% населення територіальних громад, які мали увійти до об’єднаної територіальної громади відповідно до перспективного плану формування територій громад по Радехівському району Львівщини), було прийнято відповідні рішення про добровільне об’єднання територіальних громад у Лопатинську об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром  в селищі Лопатин», – наголошує селищний голова у своєму листі.

Водночас він зауважив, що вказані рішення поданням Лопатинкської селищної ради №537 від 15.12.2017 року були надіслані рекомендованим листом до Львівської ЛОДА з пропозицією звернутися до ЦВК для прийняття нею рішення про призначення виборів.

Олег Микитин наголосив, що згідно із ЗУ «Про добровільне об’єднання територіальних громад» ЛОДА протягом 10 робочих днів з дня отримання рішень про добровільне об’єднання тергромад мала б звернутися до ЦВК для призначення виборів. Однак, за його словами, станом на 17 липня всупереч вимогам закону цього не було зроблено. Крім цього, на звернення Лопатинської селищної ради за №163 від 27.04.2018 року та повторного звернення №245 від 06.06.2018 року до Львівської ОДА (яке скероване рекомендованим листом) про надання інформації щодо долі цього подання, відповіді також не надходило.

Відтак Олег Микитин у своєму зверненні закликав Президента України Петра Порошенка, Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та Голову Верховної Ради Андрія Парубія зрушити процес децентралізації в Радехівському районі з мертвої точки. Зокрема втрутитися в процес створення Лопатинської ОТГ, який, за його словами, блокується структурами державної влади.

Додамо, що Львівський портал також звернувся стосовно цього за коментарем до радника голови ЛОДА з питань децентралізації Віталія Корецького.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *