ОСТАННІ НОВИНИ

Майбутні сусіди сміттєпереробного заводу проголосували проти будівництва на Пластовій

Андрій Котенський

|

Майбутні сусіди сміттєпереробного заводу на вулиці Пластовій, 13 проголосували проти цього будівництва. Такий підсумок вчорашніх Громадських слухань, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Під час проведення громадських слухань абсолютна більшість пристніх проголосувала проти будівництва сміттєпереробного заводу на вулиці Пластовій,13. Зокрема проти зведення заводу проголосувало 325 людей із 352 зареєстрованих.

Водночас питання про те, де ж будувати сміттєпереробний завод Львова залишилося відкритим.

Як відомо, громадські слухання пройшли з ініціативи місцевих мешканців. У той же час лобісти будівництва у особі мера Львова Андрія Садового та членів його партії «Самопоміч» ці слухання проігнорували.

Як повідомляв Львівський портал, 1 червня у Києві підписали угоду на отримання 35 млн євро кредиту від ЄБРР на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові та на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

Міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв, що сміттєпереробний завод зведуть через два роки, а завершать рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища через п’ять років. Саме будівництво заводу планують розпочати ще цього року.

Додамо також, що місцеві жителі виступили категорично проти будівництва заводу на вул. Пластовій, 13, оскільки вважають, що він стане ще однією екологічною катастрофою.

Водночас позицію місцевих жителів підтримали депутати міськради Львова, вони закликали Андрія Садового розглянути альтернативу земельній ділянці на вулиці Пластовій, 13.

Наразі розробка проекту сміттєпереробного заводу затягується. І зважаючи на те, що влітку 2019 Львівська ОДА втратить свої повноваження на вивіз сміття, а місто найімовірніше не встигне звести цей завод, Львівська міськрада планує звозити відходи на перевантажувальну станцію.

Також нещодавно стало відомо, що будувати сміттєпереробний завод  хочуть 12 компаній. Як він виглядатиме, дивіться тут.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *