ОСТАННІ НОВИНИ

Для українців збираються впровадити обов'язкові курси першої медичної допомоги

Дарина Смеречанська

|

В Україні може з’явитися обов’язкове навчання навичкам надання екстреної першої допомоги. Про це повідомляє РБК-Україна.

 

Зокрема, у проекті реформи системи екстреної медичної допомоги, яку Міністерство охорони здоров’я України планує запустити в 2019 році, пропонується обов’язкове навчання навичкам надання екстреної першої допомоги.

Таке навчання будуть проходити вихователі в садочках, вчителі у школах, і викладачі вишів, а також працівники соціальної сфери, громадяни, які зайняті на роботах з підвищеною небезпекою, водії. Також навчати наданню екстреної медичної допомоги будуть учнів 10-11 класів за спеціальною програмою, яка буде поєднувати викладання теоретичних знань з практичними.

Крім того, реформою планують поліпшити ситуацію з наданням першої допомоги на місці пригоди. Приміром, таку допомогу можуть надавати свідки ДТП, які не мають медичної освіти, і для цього вводиться статус екстреного медичного помічника зі спеціальним сертифікатом. Такими помічниками стануть пожежники, рятувальники, патрульні поліцейські і співробітники МВС, водії громадського транспорту, провідники, бортпровідники та кондуктори. При цьому МОЗ надаватиме підтримку всім громадянам, які бажають пройти навчання та отримати сертифікат медичного помічника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *