ОСТАННІ НОВИНИ

За півроку на Львівщині розшукали 254 безвісти зниклих дитини

Соломія Григор'єва

|

За 6 місяців у Львівській області надійшло 254 повідомлення по безвісти зниклих дітей. Завдяки правильному і вчасному реагуванню всіх дітей було знайдено. Про це сьогодні, 18 липня, під час брифінгу розповів начальник сектору ювенальної превенції ГУ Національної поліції у Львівській області Віктор Новачук, передає Львівський портал.

 

Віктор Новачук додав, що частіше діти втікають з тих сімей, де є якісь негаразди, зловживання алкоголем чи наркотиками.

«Здебільшого втікають діти від 14 років. Хоча декілька років тому у нас був випадок, коли двоє 5-річних хлопчиків втекли, але загалом це діти від 14 до 17 років. Це такий вік, коли частіше виникають непорозуміння з батьками», – зауважив начальник Служби у справах дітей Львівської ОДА Володимир Лис.

Також у правоохоронців є база даних дітей, які постійно залишають домівки. Зараз у ній перебуває 15 осіб. Відтак, поліцейські і працівники Служби у справах дітей частіше їх відвідують, ск5еровують на спілкування з психологами, постійно тримають їх на контролі.

Також начальник сектору ювенальної превенції Львівщини анонсував, що з серпня Нацполіція разом з оператором «Київстар» запускають проект по розшуку безвісти зниклих дітей. Мобільний оператор отримуватиме від поліції інформацію про розшук і розсилатиме її всім своїм користувачам, які перебувають і певному радіусі неподалік зникнення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *