ОСТАННІ НОВИНИ

Від ботулізму померло вже п'ятеро українців

Дарина Смеречанська

|

Минулого тижня зафіксований п’ятий з початку року летальний випадок ботулізму – у Запорізькій області. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі МОЗ.

 

Як зазначають у відомстві, чоловік 1975 року народження помер вдома, за медичною допомогою він не звертався. Діагноз встановлено посмертно на підставі лабораторного підтвердження. Вірогідне джерело ботулізму – неякісна в’ялена риба домашнього приготування.

Станом на 16 липня 2018 року в Україні зареєстровано 58 випадків ботулізму, внаслідок яких захворіло 65 людей, 5 із них померло.

Ботулізм – це харчове отруєння, зумовлена споживанням продуктів, в яких накопичилися ботулотоксини. Збудник хвороби розмножується в анаеробному стані (без доступу кисню) за неправильних умов зберігання чи транспортування продуктів харчування. Найкращий спосіб захистити своє здоров’я – утримуватися від вживання їжі, про якість якої споживачу достеменно невідомо. До факторів ризику належать споживання в’яленої, солоної та консервованої риби, консервів або виробів з м’яса, якщо вони не проходили термічну обробку перед вживанням.

Детальніше про симптоми, лікування і профілактику ботулізму читайте тут.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *