ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд спростив доступ до телекомунікаційних мереж та правила працевлаштування іноземців

Омелян Шевчук

|

В рамках дерегуляційного засідання Кабінет міністрів спростив доступ до телекомунікаційних мереж для бізнесу та правила працевлаштування іноземців. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Мінекономрозвитку.

 

Уряд ухвалив рішення про спрощення доступу до інфраструктури для операторів телекомунікацій, оскільки наявні умови надання доступу до елементів інфраструктури є дискримінаційні та непрозорі, а також стримують розвиток ринку телекомунікацій в Україні.

Відповідне рішення спрощує процедури розміщення технічних засобів телекомунікацій на об’єктах електроенергетики, доступ до інфраструктури об’єкта транспорту, а також затверджує правила надання доступу до інфраструктури об’єкта будівництва.

Уряд також створив умови для зменшення кількості відмов у внесенні відомостей до Державного земельного кадастру через удосконалення механізму надання адміністративних послуг у цій сфері.

Уряд також скасував дискримінаційну норму щодо заборони на внесення записів і зберігання трудових книжок своїх працівників іноземними юридичними особами на території України. Відповідна норма прямо суперечить Господарському кодексу України, згідно з яким іноземні юридичні особи на території України прирівнюються у своїх правах і юридичному статусі із українськими.

Скасування такого обов’язку дасть змогу іноземним юридичним особам самостійно вносити відмітки до трудових книжок своїх працівників, що гармонізує Інструкцію про порядок ведення трудових книжок працівників із Господарським кодексом України, а сприятиме безперешкодному виконанню представництвами іноземних юридичних осіб своїх обов’язків відповідно до Кодексу законів про працю.

«Сьогодні ми спростили низку важливих речей. По-перше доступ до телекомунікаційних мереж, щоб оператори зв’язку могли швидше поширювали широкосмуговий доступ до інтернету по всій Україні. Крім того, ми створили умови для кращої роботи державного земельного кадастру, а ще скасували низку неактуальних актів, які створюють зайвий тиск на бізнес. Це  дозволить продовжити економічне зростання та за залучати інвестиції в розвиток українського підприємництва», – коментує перший віце-прем’єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *