ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч в інфраструктуру області вкладуть два мільярди: обіцяють відкрити 7 нових шкіл

Соломія Головіна

|

Львівській області цього річ реалізовують 2067 інфраструктурних проектів, на які з різних джерел фінансування передбачено 1 млрд 450 млн грн. Про це сьогодні, 18 липня, під час брифінгу розповів директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Станом на сьогодні на реалізацію інфраструктурних проектів у Львівській області передбачено 1 млрд 450 млн грн. Не важко спрогнозувати те, що до кінця року ми матимемо цей обсяг фінансування у розмірі понад 2 млрд грн. Це об’єкти дійсно інфраструктурні, починаючи від дрібних ремонтів із заміни вікон та дверей у народних домах, ДНЗ, закінчуючи потужними інфраструктурним будівництвом нових шкіл, садочків, тощо», – пояснив він.

 

Найбільше коштів, за словами Романа Филипів, передбачили на освіту: 721 проект вартістю 460,7 млн грн.

«Це дошкільна освіта, загальна середня, позашкілля. Ми сьогодні повинні створити відповідні умови для того, щоб дати місце для навчання і підготовки дошкільнятам, створити нові місця в загальноосвітніх школа, покращити базу позашкілля, професійно-технічної освіти, тощо», – наголосив  посадовець.

І додав, що у 2017 році на території Львівської області було відкрито 8 нових шкіл, 8 ДНЗ. Цього ж року, за його словами, планують відкрити сім шкіл: у Верхній Рожанці,  Кротошині, Семенівці, Верхній Білці, Бірках, Бортятині, Лисятичах. А також садки, зокрема, в Сільці, Уличному, Мервичах, Пасіках-Зубрицьких, тощо.

Роман Филипів також зауважив, що на рахунках обласного бюджету вже є кошти для будівництва амбулаторій загальної практики сімейної медицини  і до кінця року в області з’явиться понад 40 нових амбулаторій:

«Так, 302 млн грн – перехідні кошти з 2017 року, плюс 77 млн грн., які ми отримали у 2018 році. До кінця цього року понад 40 амбулаторій мають бути збудовані на території області».

Зазначимо, що лідерами в кількості проектів, що реалізуються у 2018 році за бюджетні кошти є Пустомитівський, Кам’янка-Бузький, та Золочівський райони області. З міст обласного значення – це м. Львів, м. Дрогобич, м.Червоноград.

Станом на сьогодні роботи вже завершили на 188 інфраструктурних об’єктах.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *