ОСТАННІ НОВИНИ

Суд відмовився арештовувати одного з обвинувачених у вбивстві журналіста Василя Сергієнка

Андрій Котенський

|

Печерський районний суд міста Києва відхилив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу тримання під вартою одному з обвинувачених у вбивстві Євромайданівця і журналіста Василя Сергієнка. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ВО «Свобода».

 

“За словами сторони обвинувачення, підозрюваний Валентин Завражин брав участь у слідкуванні, викраденні, катуванні журналіста, що призвело до його смерті. Прокуратура розширила обвинувачення з викрадення людини до більш серйозних (участь у організованій злочинній групі, незаконне проникнення, вбивство) і просила про арешт підозрюваного. Утім, суддя Лариса Цокол залишила Завражина без будь-яких запобіжних заходів”, – йдеться у повідомленні.

У січні 2018 року Соснівський районний суд м.Черкаси з незрозумілих причин змінив запобіжний захід для Завражина з арешту на заставу в 700 000 гривень і він вийшов на свободу.

Як відомо соціолог і журналіст Василь Сергієнко був активним учасником Революції гідності.

4 квітня 2014 року він був викрадений з двору власного будинку у місті Корсунь-Шевченківський. Наступного дня його тіло із слідами жорстоких катувань було знайдено за 15 кілометрів від міста у Виграївському лісі з кайданками на руках.

У травні 2017 року в Києві було затримано підозрюваного в організації викрадення та вбивства журналіста Затриманим є громадянин України Мельник В, який у 2014 році працював начальником охорони місцевого народного депутата від партії регіонів Геннадія Бобова, а після затримання виконавців убивства тривалий час переховувався від слідства і перебував у розшуку.

Побратими чоловіка пов’язують смерть із його викривальною журналістською діяльністю корупційних схем та незаконних захоплень земель на Корсунщині.

За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності був посмертно удостоєний Звання Герой України з орденом «Золота Зірка».

Тим часом справу підозрюваних у вбивстві в черкаських судах не можуть розглянути по суті вже більше двох років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *