ОСТАННІ НОВИНИ

Польща видала колишнього головбуха «Укрспирту» для притягнення до криміналу за розтрату майже 300 млн грн

Лаврентій Дубич

|

Генеральна прокуратура Республіки Польща задовольнила клопотання ГПУ про видачу екс-головного бухгалтера ДП «Укрспирт» С.Безродного в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності. Про це повідомила прес-секретар Генерального прокурора України Лариса Сарган, повідомляє Львівський портал.

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що Безродний, за попередньою змовою з іншими службовими особами розтратив кошти держпідприємства на загальну суму 260 млн. 808 тис. 631 грн. грн. та за попередньою змовою групою осіб ухилився від сплати податків, що призвело до ненадходження до держбюджету коштів в розмірі 49 859 541,23 грн. грн.

Фактична передача останнього була здійснена 16.07.2018 в міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Дорогуськ- Ягодин».

Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 17.07.2018 застосовано до С.Безродного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначено заставу як альтернативу у сумі 27 615 000 грн.

«Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводиться судово-економічна експертиза. В межах строку досудового розслідування Генпрокуратурою планується його закінчення та направлення до суду з обвинувальним актом», – наголосила Л.Сарган.

Як повідомляв Львівський портал, ДП «Укрспирт» опинилося на межі зупинки і банкрутства через штрафні санкції.

Нагадаємо також, що 2 червня цього року Державна виконавча служба заарештувала рахунки державного підприємства «Укрспирт» у рамках примусового стягнення з компанії штрафів на суму майже 186 мільйонів гривень.

Також як повідомляв Львівський портал, 19 квітня 2018 року у Великому Любіні, що на Львівщині, урочисто запустили оновлений спиртзавод, який простоював шість років.

Як відомо, на Львівщині не працювало 8 із 11 спиртзаводів, які колись були провідними джерелами наповнення місцевих бюджетів. Частину із них довели до банкрутства, а устаткування порізали на металобрухт за борги. Серед непрацюючих заводів були такі, де громади зберегли увесь цикл виробництва й очікували волі керівництва ДП «Укрспирт», аби відновити роботу, щоб отримати можливість акумулювати значні кошти на потреби громад. Серед них – Великолюбінський спиртзавод. Детальніше про це читайте у статті Львівського порталу: «Великолюбінський спиртзавод: порізати на брухт не можна залишити».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *