ОСТАННІ НОВИНИ

5 ранкових звичок, з якими день стане кращим

Юлія Шпак

|

В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун розповіла про п’ять ранкових звичок, з якими день може стати кращим. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

 

«Те, як ми проводимо ранок, задає ритм і настрій на весь день. На перший погляд здається, що це досить очевидні речі, проте їхня ефективність доведена науково та випробувана тисячами людей. І вони справді здатні покращити ваше життя», – йдеться у повідомленні Уляни Супрун.

В.о міністра охорони здоров’я радить:

Лягайте спати вчасно

Як не дивно, але продуктивний ранок залежить від якості та тривалості вашого сну. У вас аж ніяк не вийде прокинутись о 6 ранку та бути продуктивним протягом дня, якщо ви лягли спати занадто пізно. Пам‘ятайте, що організм потребує в середньому 7-8 годин сну.

Побудьте наодинці з собою 

Зробіть зарядку для мозку, адже він потребує цього так само, як і наше тіло. Корисною вправою для мозку може бути медитація. Дослідження вказують, що під час медитації відбуваються суттєві зміни в різних частинах мозку, що впливає на нашу здатність концентрувати увагу, справлятися з незручними та складними ситуаціями та в цілому зменшує.

Порухайтесь

Якщо ви плануєте зробити фізичну активність частиною своєї рутини, не відкладайте її на кінець дня. Існують дослідження, що вказують, що люди більш схильні дотримуватись звичок регулярно вранці. Крім того, тренування вранці допомагають покращити якість і тривалість сну, прискорюють обмін речовин та позитивно впливають на когнітивні здібності. Якщо немає часу на повноцінне тренування, приділіть хоча б 5 хвилин часу для руханки.

Не пропускайте сніданок

Нехтування сніданком може стати причиною появи проблем зі здоров’ям. Лікарі радять снідати регулярно та не пізніше, ніж за 2 години після пробудження. Щоб отримати заряд енергії краще уникати продуктів, які мають високий глікемічний індекс (цукровмісні продукти, вироби з білого борошна, нешліфований рис). Натомість обирайте продукти з високим вмістом протеїнів, корисних жирів та цільного зерна. Не вживайте каву замість їжі.

Прийміть прохолодний душ

Занурення в холодну воду сприяє покращенню фізичного та психічного самопочуття. Науково обґрунтовані ефекти включають стимулювання кровообігу, покращення концентрації та уваги, зниження рівня кортизолу (гормону стресу), зменшення втоми та зміцнення імунної системи. Для більшості киян холодний душ вже досить звична практика, тому приєднуйтесь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *