ОСТАННІ НОВИНИ

Затримки авіарейсів – це нормальне становлення ринку, – Омелян

Наталя Дуляба

|

Затримки авіарейсів, які активно відбуваються в Україні протягом останніх двох місяців, є закономірним ростом ринку авіаперевезень. Про це сьогодні, 17 липня, у Львові під час брифінгу розповів міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Володимир Омелян наголосив, що протягом червня регулярність польотів українських авіакомпаній становить 93%. А затримки польотів відбуваються лише у 7% випадків.

Затримки рейсів є і в Європейському Союзі – 50 тисяч людей щодня вилітають із запізненням, тож Україна не може бути винятком. У нас теж росте ринок, у нас авіакомпанії теж нарощують свої оберти. Порівняно з тим, що ми мали два роки тому, сьогодні ми маємо кардинально іншу ситуацію. У нас сьогодні працює на 5 аеропортів більше, а пасажиропотік зріс удвічі. Та я сподіваюсь, що авіакомпанії інвестують додаткові кошти в оновлення свого флоту, що туристичні оператори завдяки ін’єкцій з боку Мінекономіки отямляться і будуть планувати свою діяльність прозоро, не підводитимуть людей.

Ми підрахували, що за червень регулярність польотів українських авіакомпаній становить 93% – це польоти як чартерні, так і на регулярній основі. Лише у 7% випадків є справді затримки польотів. Але це не є хаос чи паніка, це –нормальне становлення ринку», – зауважив Володимир Омелян.

Нагадаємо, сьогодні в аеропортах Італії та Львова затримуються пасажири Ernest Airlines.

Також в Україні хочуть запровадити компенсації пасажирам, рейси яких затримують більше, ніж на три години.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *