ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині відкрили три навчально-практичні центри профтехосвіти

Олена Карп'юк

|

Упродовж 2017-2018 навчального року на Львівщині відкрили три навчально-практичні центри професійно-технічної освіти: навчально-практичний центр інноваційного кравецтва, центр із підготовки робітників за професією «Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування» та центр ІТ-технологій. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Як розповіла директорка департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій, загалом в області діє 51 заклад професійної освіти. Цьогоріч завершили навчання 8 544 учні.

Свою майстерність учні та випускники професійно-технічних навчальних закладів продемонстрували у низці змагань, серед яких – конкурси фахової майстерності, професійної майстерності WorldSkills Ukraine, Всеукраїнський конкурс на кращий веб-сайт закладу освіти, Всеукраїнський конкурс «Прорив легкої промисловості», Міжнародний конкурс «Кубок Карпат – 2018», конкурс KNAUF MGK 2018.

Як повідомляв Львівський портал, центр профтехосвіти планують відкрити і в смт Куликів, що у Жовківському районі. Завдяки ньому школярі зможуть обрати ту професію, на яку справді є попит в області.

Також міністр освіти і науки Лілія Гриневич заявила, що Євросоюз готовий фінансувати реформу ПТУ в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *