ОСТАННІ НОВИНИ

Чотирьох львів’ян оштрафували за заміну вікон у пам’ятці архітектури

Олена Карп'юк

|

Сьогодні, 17 липня, адміністративна комісія при виконавчому комітеті Львівської міської ради наклала штрафи на чотирьох львів’ян, які без погоджень замінили у пам’ятці архітектури дерев’яні вікна чи двері на металопластикові. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі міськради Львова.

 

Члени адмінкомісії оштрафували на 1700 грн чотирьох львів’ян, які у будинку на вул. Поповича, 5 самовільно замінили вікна чи двері. Розгляд справи щодо порушень фізичної особи, яка мешкає в будинку на вул. Котляревського, 37, перенесли на два тижні.

Також комісія розглянула чотири протоколи щодо порушення законодавства про охорону історичної спадщини юридичними особами в будинках на вул. Фредра, 7, пл. Ринок, 14, пл. Міцкевича, 8 та вул. Вітовського, 35а. Розгляд справ теж перенесли на два тижні.

Нагадаємо, на вул. Вітовського, 35а розташована вілла Бачевських – пам’ятка архітектури місцевого значення. У ній юридична особа незаконно замінила вікна і перефарбувала фасад у сірий колір. Міськрада Львова за такі дії планує оштрафувати фірму на 170 тисяч гривень.

Як повідомляв Львівський портал, адміністративну комісію при виконкомі Львівської міськради утворили 2 березня. Вона вже встигла оштрафувати близько ста власників квартир у пам’ятках архітектури, а також накласти штраф у розмірі 170 000 грн на кількох підприємців.

Все, що потрібно знати про штрафи за пошкодження пам’яток архітектури у Львові, читатйте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *