ОСТАННІ НОВИНИ

За програму «Доступні ліки» львівським аптекам відшкодували вже більше 32 мільйонів

Олена Карп'юк

|

Cтаном на сьогодні, 16 липня,  413 488 мешканців Львівської області отримали препарати у межах  програми «Доступні ліки». Аптекам вже відшкодували більше 32,6 млн грн за 676 052 рецепти. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

У цьогорічному держбюджеті на реалізацію «Доступних ліків» для Львівщини передбачена субвенція у розмірі більше 65,3 млн грн. Із початку року до участі у програмі залучили вже 751 аптечний заклад.

Відповідно до затвердженого плану асигнувань, протягом січня-червня департамент охорони здоров’я ОДА перерахував понад 32,6 млн грн  отримувачам кожної з адміністративно-територіальних одиниць області.

Мета програми – забезпечити кожного громадянина України доступними та життєво необхідними лікарськими засобами з доведеною ефективністю, які покращать якість їхнього життя і запобіжать виникненню ускладнень та передчасної смертності. Механізм відшкодування вартості ліків поширюється на серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу та бронхіальну астму.

Пріоритетність надали лікуванню цих хвороб, оскільки саме вони найбільше впливають на показники смертності населення або суттєво знижують якість життя пацієнта та ефективно лікуються на амбулаторному рівні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *