ОСТАННІ НОВИНИ

При грижі в міжхребцевих дисках у більшості випадків робити операцію непотрібно, - МОЗ

Дарина Смеречанська

|

Робити операцію при грижі в міжхребцевих дисках у більшості випадків непотрібно. Про це на своїй сторінці у Facebook пише в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

 

За її словами, доказова медицина свідчить, що більшість гриж дисків зникають спонтанно, тобто самі по собі, і це природний процес в організмі людини.

«Натомість, оперувати міжхребцеві грижі – досить популярна практика «лікування» в Україні. Хоча необґрунтоване хірургічне втручання на хребті дуже небезпечне, адже може більше нашкодити, ніж вилікувати пацієнта», – зазначила Уляна Супрун.

Також додала, що деякі центри й клініки пропонують різного роду «авторські» методики, які начебто допоможуть позбавитись грижі міжхребцевого диска без оперативного втручання.

«В такій рекламі можуть навіть демонструватися знімки МРТ до і після лікування з коментарем на кшталт «ось бачите, пройшло 7 місяців і грижі немає». Насправді, це не означає, що ці альтернативні методи спрацювали. Просто пацієнти заплатили за те, що природа зробила сама», – пояснила в.о. міністра охорони здоров’я.

Детальніше про те, чому грижі міжхребцевого диску у більшості випадків не треба оперувати читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *