ОСТАННІ НОВИНИ

Міноборони проводить додаткову експертизу міномету «Молот»

Омелян Шевчук

|

Міністр оборони України Степан Полторак доручив провести додаткову експертизу металу міномету «Молот». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі МОУ.

 

Під час проведення службового розслідування щодо надзвичайної події, яка сталася на Рівненському загальновійськовому полігоні, Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак наказав провести експертизу металу, з якого вироблено ствол міномету М-15 «Молот» на базі науково-дослідної лабораторії Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

На даний час зразки передані до науково-дослідної лабораторії, де відбувається їх дослідження.

Висновки за результатами експертизи допоможуть встановити об’єктивну причину вибуху міномету.

Як відомо, вранці 6 липня 2018 року вибух на Рівненському полігоні під час навчань, убив трьох військових ЗСУ, ще дев’ятьох поранив. Трьох найважчих поранених із рівненської лікарні гелікоптером  відправили у львівський госпіталь.

Нагадаємо, за процесуального керівництва військової прокуратури Рівненського гарнізону проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом порушення правил поводження з боєприпасами. Cлідство має три версії вибуху міномета «Молот».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *