ОСТАННІ НОВИНИ

Горе-забудовнику оголосили підозру щодо захоплення у Львові землі

Олена Карп'юк

|

Управління захисту економіки у Львівській області встановило і довело причетність керівника ПрАТ«Ірокс» до незаконного заволодіння коштами громадян на суму 6,5 млн грн та будівництва багатоквартирних житлових будинків на самовільно захоплених земельних ділянках у різних районах Львова. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

«Минулому тижня працівниками управління захисту економіки у Львівській області було оголошено підозру керівнику компанії «Ірокс» Микичаку І. П. в 12 епізодах шахрайства. Тобто мова йде про те, що людям було продано кватири в будинках, які будуються без жодних документів. Також оголошено підозру у вчиненні такого злочину як самовільне захоплення земельної ділянки. Це щодо будівництва на вулиці Шевченка. Безпосередньо працівниками управління захисту економіки було проведено величезну роботу, і треба віддати їм належне за це. Вони провели всі необхідні експертизи, зібрали докази і станом на сьогодні всі справи є завершені, вони будуть передані до суду. Основна справа буде слухатися в Шевченківському районному суді Львова», – розповіла директорка юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич.

Також вона зазначила, що до мерії за захистом своїх прав звернулись більше десятка львів’ян, вони заявили про те, що ПрАТ «Ірокс» їх ошукав. Компанія незаконно зводить житлові будинки на вул. Антонича-Майданній, на вул. Шевченка, 418 та на вул. Тернопільській, 42.

«Наша позиція чітка: компанія «Ірокс» повинна понести відповідальність за скоєні правопорушення, звичайно його буде встановлювати суд. Місто не має якоїсь агресивної позиції щодо до людей, які придбали квартири у компанії «Ірокс». Ми будемо вибудовувати по кожному незаконно збудованому будинку механізм врегулювання цієї ситуації і в подальшому працювати разом з цими людьми. Ми свою відповідальність розуміємо, ці люди – це львів’яни, і ми їх самих не залишимо в цій ситуації», – запевнила Гелена Пайонкевич.

За її словами, після того, як у квітні гендиректора будівельної фірми «Ірокс» Ігоря Микичака затримали, він звернувся у міську раду з проханням укласти договір із сплатою внеску. Там йому порадили спочатку провести відповідні земельні відносини, після цього жодних кроків із боку компанії не було.

Нагадаємо, Ігоря Микичака затримали у квітні за підозрою у шахрайстві, зловживанні службовим становищем та підробленні документів у сфері містобудування. Тоді суд йому обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 850 неоподаткованих мінімумів ‒ 1 млн 445 тис. грн.

Додамо, що мерія неодноразово закликала мешканців Львова не купувати квартири в ПрАТ «Ірокс», яке здійснює  будівництво багатоповерхових будинків без відповідних дозволів.

Про те, як обрати добросовісного забудовника при купівлі квартири у Львові, читайте тут.

Фото: будівництво ПрАТ «Ірокс» на вул. Антонича-Майданній, zastroyschiki.com.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *