ОСТАННІ НОВИНИ

Що буде зі сміттям, коли ЛОДА перестане його вивозити? Депутати вимагають від Садового оголосити план дій

Наталя Дуляба

|

Від міського голови Львова Андрія Садового вимагають оголосити план дій щодо сміття на наступний рік, коли Львівська ОДА перестане його вивозити. Відповідну заяву сьогодні, 12 липня, під час сесії Львівської міської ради оголосив депутат Валерій Веремчук, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як зазначив депутат, 30 червня 2019 року завершується термін дії меморандуму, згідно з яким Львівська ОДА вивозить сміття з міста. До цього часу сміттєпереробний завод на вул. Пластовій, 13 збудувати не встигнуть, тому питання щодо сміття залишається відкритим.

«Чи не настане у Львові знову сміттєвий колапс, коли 30 червня 2019 року ОДА перестане вивозити відходи? Чи планує міська рада продовжити меморандум? Вимагаємо, щоб на наступному пленарному засіданні Андрій Садовий оголосив план дій щодо сміття», – зазначив Валерій Веремчук.

Як повідомляв Львівський портал, 1 червня у Києві підписали угоду на отримання 35 млн євро кредиту від ЄБРР на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові та на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

Андрій Садовий пообіцяв, що сміттєпереробний завод зведуть через два роки, а завершать рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища через п’ять років. Саме будівництво заводу планують розпочати ще цього року.

Наразі розробка проекту сміттєпереробного заводу затягується. І зважаючи на те, що влітку 2019 року Львівська ОДА втратить свої повноваження на вивіз сміття, а місто найімовірніше не встигне звести цей завод, Львівська міськрада планує звозити відходи на перевантажувальну станцію.

Також нещодавно стало відомо, що будувати сміттєперероюний завод на вул. Пластовій хочуть 12 компаній.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *